nieuws

Executive Search door de ogen van de klant

"Executive Search is een mooi vak! En we spelen een belangrijke rol in het samenbrengen van vraag en aanbod binnen MT’s en Directieteams.” Gezegd door de Consultant die dit werk doet. Maar wat vinden opdrachtgevers eigenlijk van ons? Ik (Jeroen Hoekstra) besloot dit eens aan Klaas Vermeulen van De Vermeulen Groep, een vaste relatie van Lodiers & Partners, te vragen.

Wanneer zet u executive dienstverlening in?
Wij zetten bureaus in voor de zoektocht naar passende managers en directeuren voor onze MT’s van de verschillende organisaties wanneer we deze niet intern hebben. Dit is dan met name op algemeen, financieel en operationeel management gebied.

Wat verwacht u van een bureau?
Dat het bureau zich verdiept in de organisatie, de doelstellingen en uitdagingen, maar ook de cultuur en wat er dan nodig is binnen onze organisatie. Daarnaast vinden we een bepaalde mate van snelheid ook belangrijk.

Op basis waarvan baseert u een keuze voor een bureau?
Ervaringen uit het verleden. Als die goed zijn dan blijven we zaken doen. Dat betekent dat het bureau ook moet investeren in de lange termijn relatie. Bij het kiezen van een nieuwe partij gaat het om de kennis van onze markt en kennis over de posities. We moeten het gevoel hebben dat het bureau van toegevoegde waarde is en een netwerk heeft.

Wat is u positief opgevallen bij de dienstverlening?
De sterke range van een aantal finale kandidaten. De keuze wordt ons echt lastig gemaakt. En dat is een mooi luxe probleem. Daarbij ook het aantal verschillende ‘type’ mensen die we in de eindfase voorgesteld krijgen.Dat dwingt onszelf om, los van de inhoudelijke kwaliteiten, goed na te denken wat voor soort leiders onze bedrijven nodig hebben.

Wat ziet u als belangrijkste, toegevoegde waarde van een executive search bureau?
De bedrijven en de aandeelhouders goed kennen waardoor de match aanzienlijk beter wordt en daarmee echt als een partner kan meedenken en dus ook kandidaten durft voor te stellen die wellicht op het eerste oog niet passend lijken.

03-12-2019
Jeroen Hoekstra
terug naar het nieuwsoverzicht
terug naar het nieuwsoverzicht

'Magnam praesentium consequuntur ut aliquid occaecati saepe. Sit non dolor explicabo doloremque culpa amet mollitia labore. Est ducimus veniam nemo voluptas esse vel sed natus at. Qui cupiditate veniam incidunt perferendis. Sed totam consequatur qui aut si'

Ruben Degen, Manager Human Resources
Veritatis praesentium
Onze relaties, zowel kandidaten als opdrachtgevers, beschrijven ons als aangenaam ambitieus, persoonlijk, kritisch, resultaatgericht, no-nonsens en als een gesprekspartner die waarmaakt wat ze belooft.
MEER OVER ONS