open positie

Algemeen Directeur - Vacature is vervuld

Bent u, als ambitieuze man of vrouw, toe aan uw tweede of derde stap in uw carrière en wilt u bijdragen aan een mooi bedrijf met luxeproducten? Dan is dit misschien wel de positie voor u!

Onze opdrachtgever Intercodam B.V. is sinds 1919 een innovatief handelshuis voor luxe bouwproducten, en viert dit jaar dus haar 100 jarig jubileum! Vandaag de dag kent Intercodam vier eigen showrooms: Amsterdam, Haarlem (KOL Tegels en Sanitair), Zutphen en Amstelveen (Marc Smithuis), waar de mooiste collecties tegels, mozaïek, natuursteen, keukens en sanitair worden getoond. Deze showrooms dienen naast de winkelfunctie ook als basis voor de groothandelstak waarin exclusieve tegels worden geïmporteerd t.b.v. diverse kleine en grote projecten en een uitgebreid dealernetwerk. De producten worden gepresenteerd in de verschillende showrooms van Intercodam waarvan de grootste is gevestigd in hartje Amsterdam aan de Amstel naast Carré. Totaal werken er ca. 45 mensen over de verschillende vestigingen. Intercodam maakt onderdeel uit van de Vermeulen Groep, een familiebedrijf waarvan de roots teruggaan naar 1919. Nu in 2019, 100 jaar later, is het bedrijf uitgegroeid tot een groep met leidende bedrijven in toelevering voor rioleringen, infrastructuur, drainage en hoogwaardige afbouw.

De Functie

Het directieteam bestaat uit de Algemeen Directeur (vacature), de Financieel Directeur en de Operationeel Directeur. U rapporteert aan De Vermeulen groep. Als Algemeen Directeur bent u voorzitter van het directieteam en heeft u, naast de algemene leiding ook commercie in uw portefeuille. In die hoedanigheid acteert u ook als Commercieel Directeur. Verder geeft u leiding aan de Financieel Directeur, de Operationeel Directeur en de vijf Teamleiders van Sales van de verschillende locaties en de buitendienst van de groothandelstak. Indirect geeft u leiding aan de ongeveer 45 medewerkers van Intercodam. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Intercodam is verder aan het professionaliseren en de volgende stappen aan het zetten ten behoeve van de veranderende marktomstandigheden. In de functie van Algemeen Directeur draagt u zorg voor het aansturen van de commerciële organisatie en het verder professionaliseren van Intercodam in zijn geheel. U bent verantwoordelijk voor het maken en realiseren van de (commerciële) strategie en de daaruit voortvloeiende doelstellingen. Daarin heeft u te maken met stakeholders binnen groothandels, dealers, architecten, aannemers en eindklanten.

Profiel

Voor de positie van Algemeen Directeur zoeken we u, als u zich herkent in onderstaande profiel:

• U beschikt over een relevant diploma op HBO/WO-niveau, bij voorkeur op het gebied van Commerciële Economie, bedrijfskunde of Bouwkunde;

• Vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, het is een pré als u ook Italiaans spreekt;

• Daarnaast beschikt u over commerciële en leidinggevende ervaring bij een MKB bedrijf, bij voorkeur binnen (af)bouwproducten, tegels, sanitair of keukens;

• Brede kennis van organisaties die commercial excellence succesvol hebben doorgevoerd;

• Ervaring met sturen op basis van kengetallen/kpi’s;

• Als Algemeen Directeur toont u mensgericht leiderschap en weet u mensen te inspireren en te verbinden;

• U bent een ondernemer en beschikt over daadkracht om zaken voor elkaar te krijgen;

• Daarnaast bent u flexibel en weet u in een dynamische en veranderende omgeving de juiste keuzes te maken en toont u zich besluitvaardig;

• Tot slot heeft u oog voor mooie producten.

Wilt u solliciteren of heeft u vragen? Neem dan contact op met Jeroen Hoekstra, hoekstra@lodiersenpartners.nl of 06-12276886.

terug naar het overzichtterug naar het overzicht
Deel deze open positie
Onze relaties, zowel kandidaten als opdrachtgevers, beschrijven ons als aangenaam ambitieus, persoonlijk, kritisch, resultaatgericht, no-nonsens en als een gesprekspartner die waarmaakt wat ze belooft.
MEER OVER ONS