open positie

CFO (statutair directeur) - vacature is vervuld

Ervaren sparringpartner op directieniveau

Onze opdrachtgever Kaak Group in Terborg is een internationaal opererend familiebedrijf en ontwikkelt en produceert stand-alone machines en complete productielijnen voor de industriële bakkerijbranche. De Kaak Group bestaat uit 13 entiteiten en naast kantoren in Terborg en ’s-Hertogenbosch zijn er ook vestigingen in Duitsland, Frankrijk en Italië. Kaak is een ambitieus en dynamisch familiebedrijf met een leidende marktpositie in diverse markten, regio’s en landen. Samen met gekwalificeerde experts werkt Kaak continu aan nieuwe ontwikkelingen en klant specifieke oplossingen. De Kaak Group heeft een omzet van ca. 180 mln. en 800 FTE. Werken bij Kaak betekent een baan in een prettige en informele cultuur waarbij klantgerichtheid, kwaliteitsbewustzijn en samenwerken hoog in het vaandel staan. Kaak wil haar medewerkers als goed werkgever een veilige, stabiele en uitdagende werkomgeving bieden, met een eindproduct waar men trots op is. Namens de Kaak Group zijn wij op zoek naar een ervaren CFO.

Binnen de Kaak Group maakt de CFO (statutair directeur) deel uit van een vierhoofdige directie, bestaande uit een CEO, COO, CCO en de vacante positie van CFO. De CFO is eindverantwoordelijk voor het opstellen en het uitvoeren van het financiële beleid van de Kaak Group en is een belangrijke sparringpartner binnen de directie. De CFO rapporteert binnen het directie team van de Kaak Group aan de CEO, maar ook onafhankelijk aan de Raad van Advies en aandeelhouder.

Als CFO bent u het financieel geweten van de Kaak Group en bent daarmee eindverantwoordelijk voor de financiële zaken binnen de groep en hebt u een sturende en adviserende rol richting de bedrijven die daaronder vallen, welke allemaal een eigen P&L hebben. Er wordt van u gevraagd dat u vanuit uw financiële discipline, en daarbuiten, meedenkt en handelt ten behoeve van verdere groei en duurzame positieve resultaten van de organisatie. U heeft een belangrijke rol in het opstellen van strategische en operationele plannen en deze om te zetten in te realiseren financiële doelen en prognoses. Hierbij houdt u toezicht op de realisatie, signaleert u risico’s en neemt u adequate maatregelen. Tevens heeft u vanuit uw leiderschapskwaliteiten, kennis, ervaringen krachtige persoonlijkheid een zeer belangrijke rol richting de verschillende bedrijven in de groep.

Voor de positie van CFO zoeken wij een kandidaat die zich herkent in onderstaande profiel:

o  WO werk- en denkniveau, bij voorkeur aangevuld met een RA of RC opleiding (geen must);

o  Minimaal 10 jaar relevante ervaring in een vergelijkbare ‘project gedreven’ productieomgeving in de maakindustrie, bij voorkeur in een internationale setting;

o  Minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring in een directiefunctie bij een organisatie van vergelijkbare omvang;

o  Brede financiële kennis en ervaring;

o  Houdt overzicht, ziet de grote lijn, stuurt hierop en heeft zaken onder controle, maar is niet “hoog over”;

o  Ruime ervaring in B to B projecten organisatie;

o  Gedegen sparringpartner op directieniveau;

o  Meer dan gemiddelde affiniteit met IT;

o  Onafhankelijk, kritisch,  communicatief, oplossingsgericht,besluitvaardig, hands-on en teamplayer;

o  Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Duits is een sterke pré;

o  Bereid om te reizen.


Procedure

Er zullen verschillende gespreksrondes zijn, met gesprekspartners bij Lodiers & Partners en Kaak Group. Tevens kan een assessment deel uit maken van de procedure en zal er uitgebreid referentieonderzoek plaatsvinden. Voor vragen over de vacature kan contact worden opgenomen met Sytzes van der Meer (06 12987771 of vandermeer@lodiersenpartners.nl).

terug naar het overzichtterug naar het overzicht
Deel deze open positie
Onze relaties, zowel kandidaten als opdrachtgevers, beschrijven ons als aangenaam ambitieus, persoonlijk, kritisch, resultaatgericht, no-nonsens en als een gesprekspartner die waarmaakt wat ze belooft.
MEER OVER ONS