open positie

Commercieel Manager - ON HOLD - Op dit moment kunt u niet solliciteren

Bent u ambitieus en toe aan uw tweede of derde stap in uw carrière en wilt u bijdragen aan een mooi bedrijf met luxe producten? Dan is dit misschien wel de positie voor u!

Onze opdrachtgever Intercodam B.V. is sinds 1919 een innovatief handelshuis voor luxe bouwproducten. Vandaag de dag kent Intercodam vier eigen showrooms: Amsterdam, Haarlem (KOL Tegels en Sanitair), Zutphen en Amstelveen (Marc Smithuis), waar de mooiste collecties tegels, mozaïek, natuursteen, keukens en sanitair worden getoond. Deze showrooms dienen naast de winkelfunctie ook als basis voor de groothandelstak waarin exclusieve tegels worden geïmporteerd t.b.v. diverse kleine en grote projecten en een uitgebreid dealernetwerk. De producten worden gepresenteerd in de verschillende showrooms van Intercodam waarvan de grootste is gevestigd in hartje Amsterdam aan de Amstel naast Carré. Met bijna 100 jaar ervaring in de branche werkt Intercodam vanuit passie voor design en wordt er altijd gezocht naar nieuwe inspirerende trends. Bij Intercodam werken in totaal ca. 45 mensen over de verschillende vestigingen en is groeiende.

Functie
In de functie van Commercieel Manager rapporteert u aan de Algemeen Directeur en werkt u nauw samen met de Financieel Directeur en de Operationeel Directeur wat betreft de afstemming over de binnengehaalde projecten. U geeft leiding aan de commerciële afdelingen de groothandelstak. Indirect geeft u leiding aan ongeveer 30 medewerkers.  

Intercodam is verder aan het professionaliseren en de volgende stappen aan het zetten ten behoeve van de veranderende marktomstandigheden. In de functie van draagt u zorg voor het aansturen van de commerciële organisatie en het verder professionaliseren ervan. U bent verantwoordelijk voor het maken en realiseren van de commerciële strategie en de daaruit voortvloeiende doelstellingen. Daarin heeft u  te maken met stakeholders binnen groothandels, dealers, architecten en eindklanten. U onderhoudt contacten met key accounts en zorgt voor marktonderzoek waarmee u informatie verkrijgt over ontwikkelingen van nieuwe producten, marktontwikkelingen en concurrentieverhoudingen. Samen met de afdeling Marketing zet u campagnes en acties op en organiseert u deelname aan beurzen in lijn met het sales plan;

Profiel
Voor de positie van Commercieel Manager beschikt u over een diploma op HBO/WO-niveau, bij voorkeur op het gebied van Commerciële Economie of bedrijfskunde. Daarnaast beschikt u over commerciële en leidinggevende ervaring bij een MKB bedrijf binnen (af)bouwproducten,tegels, sanitair of keukens. Ook heeft u goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal. U heeft grote affiniteit met mooie luxe producten. U heeft al ervaring opgedaan met het doorvoeren van commercial excellence en ervaring met het sturen op basis van kengetallen/kpi’s. U bent een ondernemend en beschikt overdaad kracht om zaken voor elkaar te krijgen. Tot slot bent u flexibel en weet u in een dynamische en veranderende omgeving de juiste keuzes te maken en toont u zich besluitvaardig;


Wilt u solliciteren of heeft u vragen? Neem dan contact op met Jeroen Hoekstra, hoekstra@lodiersenpartners.nl of 06-12276886.

terug naar het overzichtterug naar het overzicht
Deel deze open positie
Onze relaties, zowel kandidaten als opdrachtgevers, beschrijven ons als aangenaam ambitieus, persoonlijk, kritisch, resultaatgericht, no-nonsens en als een gesprekspartner die waarmaakt wat ze belooft.
MEER OVER ONS