open positie

Corporate Controller - ON HOLD - Op dit moment kunt u niet solliciteren

Uitdaging voor een ambitieuze controller in internationaal speelveld.

Van Leeuwen is een internationaal opererende handelsonderneming en specialist in stalen buizen en buistoepassingen; het hoofdkantoor is gevestigd in Zwijndrecht. Van Leeuwen is in 1924 als eenmanszaak in Zwijndrecht begonnen. Sindsdien heeft het bedrijf een enorme groei doorgemaakt en telt de organisatie inmiddels ruim 1100 werknemers. Sinds haar oprichting heeft Van Leeuwen zich steeds meer ontwikkeld van handelsbedrijf tot dienstverlener. De onderneming is in vrijwel alle industriële sectoren actief. Met zo’n veertig vestigingen verspreid over Europa, het Midden-Oosten, Azië, Australië en Noord-Amerika wordt zorggedragen dat de materialen overal op de wereld verkrijgbaar zijn en waar nodig op maat bewerkt worden. De combinatie van wereldwijde logistiek en kennis van producten en toepassingen bij klanten, maakt Van Leeuwen toonaangevend en onderscheidend in haar markten.

De Corporate Controller is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de externe en interne rapportages en internal controls van de onderneming. Excellence,transparantie en flexibiliteit zijn kernwoorden in een complexe internationale en bijzonder dynamische omgeving. De Corporate Controller heeft een cruciale rol in het verder uitbouwen van de Corporate Finance functie, in een professionele en groeiende onderneming.

De Corporate Controller rapporteert aan de CFO. Gezien de grootte en complexiteit van de organisatie en de betrokkenheid bij diverse afdeling overschrijdende projecten zijn er binnen de gehele internationale organisatie veel contacten. De Corporate Controller opereert binnen het Corporate Finance team vanuit het hoofdkantoor. Dagelijks is er contact met de financiële controllers en managers van de internationale werkmaatschappijen. Voor grote internationale orders, investeringen en overige complexe financiële vraagstukken is de Corporate Controller het aanspreekpunt voor de onderneming, hij/zij neemt dan ook actief deel in de oplossing hiervan. Hij/zij coördineert de internal audits en peer reviews.

 

Om succesvol te zijn in deze functie, is het essentieel dat je beschikt over:

•         Minimaal een academische opleiding in een financiële richting, aangevuld met een RA (of een vergelijkbaar niveau);

•         Ervaring binnen de accountancy, aangevuld met 5+ jaar financiële ervaring (bij voorkeur in een internationale omgeving);

•         Kennis van transfer pricing;

•         Goede communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse als de Engelse taal;

•         Organisatiesensitief;

•         Internationale ervaring, gewend te reizen;

•         Competenties, zoals resultaatgerichtheid, pro activiteit, stressbestendigheid en initiatiefrijk.

 

Heeft u vragen of wilt u solliciteren, dan kan dit via Margreet van Haasteren, vanhaasteren@lodiersenpartners.nl of 0623905891.

 

terug naar het overzichtterug naar het overzicht
Deel deze open positie
Onze relaties, zowel kandidaten als opdrachtgevers, beschrijven ons als aangenaam ambitieus, persoonlijk, kritisch, resultaatgericht, no-nonsens en als een gesprekspartner die waarmaakt wat ze belooft.
MEER OVER ONS