open positie

Logistiek Manager

Pro actieve en ervaren manager logistiek met ervaring in het optimaliseren van complexe processen.

Onze opdrachtgever, HG International B.V., is een producent van hoogwaardige chemische producten voor de consumenten markt. Zowel het hoofdkantoor, als de productie en het centrale magazijn bevinden zich in Almere. De internationale markt wordt grotendeels vanuit het eigen magazijn bediend, maar ook via third party magazijnen en transporteurs. In totaal zijn er wereldwijd meer dan 200 mensen werkzaam.

Functie
Als Manager Logistiek geeft u sturing aan de gehele logistieke organisatie en structuur. U draagt hierdoor bij aan de professionalisering van zowel uw afdeling als de gehele organisatie.

 In uw activiteiten bent u erop gericht dat de dagelijkse invulling en uitvoering van alle logistieke processen optimaal en efficiënt verlopen zowel intern als extern. U komt proactief met input en scenario’s om de logistiek te verbeteren zodat er een toekomstbestendige afdeling ontstaat.

U ziet toe op de optimale beheersing van de gehele goederenstroom en daarbij alle activiteiten met betrekking tot goederenontvangst, (internationaal) opslag, orderpicking, retouren, uitbreiding logistieke e-commerce en distributie (derden). U bent verantwoordelijk voor het selecteren en aansturen van de diverse externe logistieke partners. Tevens bent u gesprekspartner voor de commerciële organisatie en de klant heeft geen geheimen voor u. Daarnaast zorgt u voor een optimaal gebruik van het huidige ERP/CRM Systeem.


Profiel
Wij zijn op zoek naar een kandidaat met:

· Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau in een logistieke richting;

· Minimaal 5-7 jaar werkervaring in een vergelijkbare(leidinggevende) rol in een internationale FMCG omgeving, bij voorkeur in een organisatie met complexe logistieke processen;

· Aantoonbare ervaring met het inrichten, verbeteren en managen van logistieke processen, bij voorkeur in een chemische bedrijfsomgeving;

· Goede kennis en ervaring met transporteurs en externe distributiecentra;

· Zeer goede kennis van en bekend met compliance systematiek en wet-en regelgeving m.b.t. vervoer gevaarlijke stoffen: zoals ADR en BRZO;

· Kennis van Lean/Six Sigma principes en/of andere verbetermethodieken;

· Uw leiderschapsstijl is sterk coachend en mensgericht, u bent verbindend, zichtbaar en toegankelijk;

· Overige kenmerken van u zijn:daadkrachtig, doortastend, commercieel, overtuigend en proactief.  


Interesse of vragen? U kunt contact opnemen met Eveline Becking via email becking@lodiersenpartners.nl of bel 06-30635417.

terug naar het overzichtterug naar het overzicht
Deel deze open positie
Onze relaties, zowel kandidaten als opdrachtgevers, beschrijven ons als aangenaam ambitieus, persoonlijk, kritisch, resultaatgericht, no-nonsens en als een gesprekspartner die waarmaakt wat ze belooft.
MEER OVER ONS