open positie

Manager Engineering - Vacature is vervuld

Bouwt u, als Manager Engineering, mee aan de mooiste luxe jachten en een stevige afdeling Engineering?

Onze opdrachtgever Royal Van Lent Shipyard, gevestigd op het eiland van Kaag kent haar oorsprong in 1849. Van het bouwen van houten schepen is Royal Van Lent snel over gegaan naar de constructie van staal en aluminium. En nu richt Royal Van Lent zich volledig op maatwerk luxe jachten. Om na de tweede wereldoorlog nieuwe markten aan te boren in Amerika hebben Koninklijke De Vries, De Voogt Naval Architects en Royal Van Lent in 1949 de handen ineen geslagen en hebben ze sindsdien hun boten onder de naam Feadship (First Export Association of Dutch Shipbuilders) op de markt gebracht. In 2019 opende Royal Van Lent een tweede scheepswerf in Amsterdam waar jachten van maar liefst 160 meter kunnen worden gebouwd. Amsterdam en Kaag samen telt zo’n 650 vakmensen waarmee ze gemiddeld 3 à 4 jachten per jaar opleveren.

De functie
De afdeling Engineering is ruim twee jaar geleden opgezet. Voor die tijd werd al het engineeringswerk uitbesteed aan De Voogt Naval Architects. In die twee jaren is de afdeling uitgegroeid tot een team met ruim 50 fte en gemiddelde inhuur van 25 fte. Binnen het team zijn er zes Lead Engineers, met daaronder Engineers en Senior Engineers. De Lead Engineers zijn elk verantwoordelijk voor één van de disciplines: werktuigbouwkunde, interieur, special engineering en constructie. Als Manager Engineering geeft u direct leiding aan de Lead Engineers en indirect aan de gehele afdeling Engineering. U werkt samen met de Projectmanagers Engineering, Productiemanagers en Sales. U rapporteert aan de Productie Directeur en uw standplaats is de werf in Kaag. Daarnaast bent u ook regelmatig op de werf in Amsterdam.

Als Manager Engineering bent u verantwoordelijk voor de gehele Engineeringsportefeuille. Waarin u conform specificaties, deadlines en afgestemd budget engineering realiseert voor projecten van Royal Van Lent na afsluiting van het definitief ontwerp. U stuurt daartoe uw team aan en werkt samen met externen waaronder De Voogt Naval Architects. Na de groei die de afdeling de laatste twee jaren heeft doorgemaakt is het nu zaak om de volgende stap te maken en de afdeling te professionaliseren. Dit betekent dat er voor u onder andere de volgende opdrachten liggen:

• Een visie neerzetten voor de afdeling Engineering;

• Het beter voorspelbaar krijgen van het hele project, van design tot oplevering van het jacht;

• Het verbeteren van de samenwerking (integratie) tussen Engineering en Productie;

• Het creëren van structuur waarin er een optimale balans gerealiseerd wordt tussen uitbesteding en insourcing en tussen vast en inhuur;

• Het ontwikkelen van het team waarin de Leads de stevigheid hebben om zelfstandig een discipline en hun teams aan te sturen;

• Het optimaal benutten van de beschikbare systemen en het borgen van kennis.

Het Profiel

Voor de positie van Manager Engineering beschikt u over het volgende profiel:

• Hbo/wo werk- en denkniveau;

• Minimaal 10 jaar relevante werkervaring waarvan minimaal 5 als Manager Engineering, bij voorkeur in de scheeps- of jachtbouw of aanverwante industrieën;

• Grondige kennis van productietechnieken en -mogelijkheden en productieprocessen;

• Goede kennis van de Engelse taal (mondeling en schriftelijk);

• Kennis van ERP-systemen.

Daarnaast herkent u zichzelf in onderstaande profielschets:

• Een charismatisch leider die doortastend, maar wel mensgericht veranderingen tot stand kan brengen;

• Daarbij bent u gericht op samenwerking en partnership, zowel binnen als buiten de organisatie;

• Daarom kunt u goed luisteren, de juiste vragen stellen en de verschillende belangen met elkaar in overeenstemming brengen;

• Een sterke affiniteit en verbondenheid met productie (De Werf);

• U bent procesmatig sterk en bent in staat een sterke structuur neer te zetten;

• Daarbij kunt u boven de materiehangen, visie creëren en dit ook op een pragmatische manier aanvliegen en operationeel implementeren.

Heeft u interesse of heeft u vragen? Neem dan contact op met Jeroen Hoekstra via hoekstra@lodiersenpartners.nl of 06-12276886.

terug naar het overzichtterug naar het overzicht
Deel deze open positie
Onze relaties, zowel kandidaten als opdrachtgevers, beschrijven ons als aangenaam ambitieus, persoonlijk, kritisch, resultaatgericht, no-nonsens en als een gesprekspartner die waarmaakt wat ze belooft.
MEER OVER ONS