open positie

Manager Sales - Vacature is vervuld

Maak het commerciële verschil binnen de nummer 1 betonleverancier binnen de bouw!

Onze opdrachtgever, Heembeton is onderdeel van De RuwBouw Groep (DRBG). In samenwerking met Dycore vloeren en Calduran kalkzandsteen biedt DRBG integrale constructieve oplossingen voor de woningbouw. Deze drie bedrijven werken op onderdelen samen, waarbij kennis op het gebied van commercie, financiën, IT, HR, SHEQ, logistiek en productie worden gedeeld, of een klant leverancier verhouding bestaat. Operationeel en commercieel werken ze wel als zelfstandige organisaties met een eigen P&L verantwoordelijkheid en het bijbehorende ondernemerschap. Heembeton produceert al 55 jaar prefab wanden voor woningbouw en utiliteitsbouw. Met twee fabrieken en ruim 200 medewerkers bouwen ze daarmee aan zo’n 3000 woningen en is marktleider in dit segment. Naast het produceren van de wanden levert Heembeton ook complete casco’s op inclusief de bouw ter plaatse. Heembeton heeft de ambitie om de nummer 1 prefab beton leverancier van Nederland te worden.

De Functie

Als Manager Sales bent u, als onderdeel van het Heembeton MT, commercieel verantwoordelijk en rapporteert u aan de Directeur van Heembeton. Verder werkt u nauw samen met de andere MT leden van Engineering, Productie, Service, HR en Finance.

Als Manager Sales bent u commercieel verantwoordelijk voor Heembeton en stuurt u het team aan van Accountmanagers en Binnendienst Medewerkers. Daarmee draagt u zorg voor het maken en uitvoeren van het commerciële plan en het succesvol ontwikkelen en bouwen van het team.  

Als Manager Sales bent u samen met de Directeur verantwoordelijk voor het uitzetten van de commerciële strategie passend binnen de gehele bedrijfsstrategie. U stelt het commerciële plan op en bent verantwoordelijk voor de implementatie en uitvoering van de daaruit voortvloeiende acties. U bent verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het commerciële team. Maar u zorgt vooral ook voor het ontwikkelen van de mensen in het team en stuurt daarbij op eigenaarschap en commerciële resultaten. Hiermee bouwt u aan een sterk en ondernemend team. Verder draagt u zorg voor sterke en lange termijn relaties met klanten en het creëren van nieuwe kansen bij bestaande en nieuwe opdrachtgevers. U bent op de hoogte van marktontwikkelingen en concurrenten, en maakt afgewogen commerciële beslissingen en stelt daarin prioriteiten. U zorgt voor verbinding binnen de organisatie en het constructief samenwerken van de afdelingen in relatie tot de klant en het verzilveren van projecten.

Kortom, de positie van Manager Sales bij Heembeton is een uitdagende en veelzijdige rol waarin u het commerciële verschil kunt maken en mee kan bouwen aan de nummer 1 ambitie van Heembeton.

Profiel

• U beschikt over een afgeronde technische of (technische)bedrijfskundige opleiding op minimaal hbo-niveau;

• Daarnaast beschikt u over 10 jaar commerciële ervaring binnen een technische omgeving (productie of aannemerij);

• U heeft ervaring met het aansturen van (project)teams en bent in staat om mensen in beweging te krijgen;

• Als persoon beschikt u over (persoonlijk) leiderschap, standvastigheid en sterke communicatieve vaardigheden;

• U bent analytisch en beschikt over creativiteit om buiten de kaders met oplossingen te komen;

• Tot slot bent u open en benaderbaar en bent u een sterke verbinder waarmee u zorgt voor een sterk teamgevoel en goede samenwerking met klanten en tussen de verschillende afdelingen en bedrijfsonderdelen;

• Gezien de locaties van de fabrieken en een landelijke klantenportefeuille is het wenselijk als u in het midden van het land woont.

Heeft u vragen of wilt u solliciteren dan kan dat via Jeroen Hoekstra, hoekstra@lodiersenpartners.nl of 06-12276886.

terug naar het overzichtterug naar het overzicht
Deel deze open positie
Onze relaties, zowel kandidaten als opdrachtgevers, beschrijven ons als aangenaam ambitieus, persoonlijk, kritisch, resultaatgericht, no-nonsens en als een gesprekspartner die waarmaakt wat ze belooft.
MEER OVER ONS