open positie

Manager Sales Nederland & België (Holten) - Vacature is vervuld

Energieke manager die zijn team laat excelleren

Aebi Schmidt Nederland is onderdeel van de Aebi Schmidt Groep, leverancier van slimme producten en diensten voor werkzaamheden aan wegen, vliegvelden en openbare ruimte. In Nederland ontwikkelt en produceert Aebi Schmidt materieel voor de gladheidbestrijding ten behoeve van de wereldwijde markt. Hiermee hebben zij een leidende positie op de Europese markt. Voor Nederland en België zijn zij actief in de verkoop, productie en after sales van strooimachines, sneeuwploegen, veegmachines en multifunctionele voertuigen met bijbehorende aanbouwapparatuur. De internationaal georiënteerde Group heeft wereldwijd circa 2.000 medewerkers in dienst. Nederland telt ca. 240 medewerkers, waarvan het merendeel in Holten werkt, waar tevens één van de productielocaties gevestigd is. Nederland kent verder nog een vestiging in Wageningen (software ontwikkeling) en Alphen aan de Rijn (service werkplaats).

Taken en verantwoordelijkheden
Als Manager Sales ben je verantwoordelijk voor de sales resultaten van de organisatie en het is jouw uitdaging om de komende jaren een significante groei te realiseren in de verkoop van oplossingen voor de klanten. Om de leidende marktpositie te behouden en verder uit te breiden werkt de organisatie hard aan innovatie, kwaliteit en ontzorging van hun klanten. De organisatie zet hoog in op klantspecifieke producten (smart customization en configure to order) en het bieden van servicepakketten, waarbij de klant een dienst op maat verkrijgt. Samen met jouw team (13 fte) ben je verantwoordelijk voor het gehele verkooptraject in Nederland en België en zorg je ervoor dat de klanten zich maximaal gewaardeerd voelen. In België wordt uitsluitend via dealers verkocht. De overheden zijn de voornaamste afnemers van de producten en diensten van Aebi Schmidt. Het is jouw taak als Manager Sales de huidige marktontwikkelingen binnen de overheid te signaleren en, in samenwerking met de organisatie, te vertalen naar nieuwe projecten en producten die een bijdrage leveren aan de gestelde commerciële doelstellingen. Je stuurt jouw mensen hier ook op aan om ook deze signaalrol op zich te nemen.

Profiel
Wij zijn op zoek naar een kandidaat met een afgeronde HBO opleiding (bij voorkeur in de richting Commerciële Economie/ Technische Bedrijfskunde). Je hebt enkele jaren relevante werkervaring, liefst in een complexe matrix organisatie, waarvan minimaal 4 jaar in een leidinggevende positie aan een salesafdeling. Je hebt technische affiniteit en bent geïnteresseerd in het aanbod van Aebi Schmidt. Bij voorkeur heb je kennis van het publieke domein en zijn (Europese) aanbestedingstrajecten voor jou bekend terrein. De complexiteit van aanbestedingen vind je interessant en je weet jouw team hierin ook te begeleiden. Je hebt bewezen een coachend manager te zijn en mensen mee te krijgen.

Interesse of vragen? U kunt contact opnemen met Margreet van Haasteren via e-mail: vanhaasteren@lodiersenpartners.nl of via tel-nummer: 06-23905891.

terug naar het overzichtterug naar het overzicht
Deel deze open positie
Onze relaties, zowel kandidaten als opdrachtgevers, beschrijven ons als aangenaam ambitieus, persoonlijk, kritisch, resultaatgericht, no-nonsens en als een gesprekspartner die waarmaakt wat ze belooft.
MEER OVER ONS