open positie

Operations Director

Maak jij samen met je team Royal Vaassen “fit for growth”?

Onze opdrachtgever, Royal Vaassen Flexible Packaging, bestaat 150 jaar en heeft sinds kort het predicaat ‘koninklijk’ verworven. Gevestigd in Vaassen nabij Apeldoorn en met 150 jaar historie, is het bedrijf sterk geworteld in de regio. Vaassen is een wereldspeler op het gebied van verpakkingen voor Food, Dairy en Tobacco waarvoor zij folie produceert, bestaande uit één of meerdere dragers (aluminium, papier of polyester), die voorzien worden van lakken, die oppervlaktebehandeling mogelijk maken (bedrukken, of verhitten om een seal met de ondergrond te vormen) of lijmen om de dragende lagen te verbinden.

Het bedrijf

Royal Vaassen is in 2016 gekocht door investeringsmaatschappij Egeria als onderdeel van de ‘Clondalkin Flexible Packaging Group’. Vaassen opereert echter inmiddels volledig zelfstandig met een integraal management team, een eigen Raad van Commissarissen en directe betrokkenheid van Egeria. Royal Vaassen heeft een omzet van ca. € 130 miljoen en een gezonde winstgevendheid met circa 330 medewerkers waarvan 220 onder Operations. Onder het eigenaarschap van Egeria is gewerkt aan de plannen voor de volgende groeifase van Vaassen. Het vernieuwde management team wil in haar strategie fundamentele verandering in de organisatie, processen en cultuur doorvoeren om Royal Vaassen “fit for growth”te maken.

De functie

Als Operations Director wordt u primair verantwoordelijk voor de geplande operationele herstructurering. U speelt een hoofdrol in deze strategie met een tweetal speerpunten:

1.     Realiseren van productie in het nieuwe supply chain concept (halffabricaat op voorraad, eindproduct op order),waarmee een meer efficiënte productie en lager werkkapitaal gerealiseerd dient te worden;

2.      Lean programma’s waarbij het gaat over efficiency, veiligheid en netheid. De menskant is hierbij van belang (cultuur en ontwikkeling).

 

Als Operations Director bent u verantwoordelijk voor Productie (inclusief Maintenance), QHSE en de Projecten. U stuurt de Productie Manager aan die op zijn beurt verantwoordelijk is voor het kwalitatief en kwantitatief behalen van de productiedoelstellingen. Daarin zijn jullie samen verantwoordelijk voor optimalisatie van de (productie)resultaten, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. Daarnaast heeft u ook QHSE in uw portefeuille en rapporteert de Manager QHSE aan u. Samen zien jullie toe op de juiste naleving van de kwaliteitsprocedures in het productieproces, de audits en de afwikkeling van kwaliteitsvraagstukken en klachten. Tot slot rapporteert ook de Manager Projecten aan u die met zijn team verantwoordelijk is voor alle verbetertrajecten en implementatie van de plannen waaronder de site herstructurering.

Functie eisen

Voor de positie van Operations Director zoeken we u, als u zich herkent in onderstaand profiel:

- U beschikt minimaal over een afgeronde, academische opleiding in de richting van Chemie, WTB of Kunststoftechnologie;

- Daarnaast beschikt u minimaal over 15 jaar aantoonbare leidinggevende ervaring in een productieomgeving, bij voorkeur binnen de verpakkingsindustrie of procesindustrie;

- U heeft een sterke achtergrond in een Lean-productie omgeving en de daarbij behorende cultuur;

- Daarnaast bent u graag en veel op de vloer aanwezigen heeft u een hands-on instelling;

- U bent bekend met doorvoeren van stap-voor-stapverbetertrajecten o.b.v. data en KPI’s;

- Ook bent u analytisch en heeft u snel inzicht in systemen van complexe productieprocessen;

- U bent gericht op het delen van kennis en kunde met je collega’s;

- Daarnaast communiceert u helder, kunt u goed luisteren en hebt u een sterke teamgeest;

- U bent proactief, slagvaardig, overtuigend en besluitvaardig;  

- Bovendien bent u mensgericht, kunt u zich goed verplaatsen in anderen en weet u mensen in beweging te krijgen;

- Tot slot beschikt u over goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Heeft u vragen of wilt u solliciteren dan kan dat via Jeroen Hoekstra, hoekstra@lodiersenpartners.nl of 06-12276886.

terug naar het overzichtterug naar het overzicht
Deel deze open positie
Onze relaties, zowel kandidaten als opdrachtgevers, beschrijven ons als aangenaam ambitieus, persoonlijk, kritisch, resultaatgericht, no-nonsens en als een gesprekspartner die waarmaakt wat ze belooft.
MEER OVER ONS