open positie

Plant Manager Kampen - Vacature is vervuld

Mooie uitdaging als Plant Manager met de focus op mensen, techniek en verbetertrajecten

Onze opdrachtgever, MBI BV, is onderdeel van de MBI Group en is reeds 74 jaar een toonaangevende en innovatieve producent van betonnen gevel-, straat-, en tuinstenen. MBI onderscheidt zich al jaren in vele opzichten, zoals met kwalitatief hoogwaardige producten, maar ook met duurzaamheid, klantgerichtheid, leverbetrouwbaarheid en efficiency. MBI is marktleider in tuinbestrating en één van de grootste producenten in de sector. Met het totale assortiment richt MBI zich op drie markten: Sierbestrating, inrichting van de openbare ruimte en gevelstenen. Bekende producten in de sector zijn Geosteen met een hoogwaardige natuurlijk toplaag en Geoceramica met een toplaag van Keramiek. MBI heeft vier Plants in Kampen, Veghel (Hoofdkantoor), Nieuw-Lekkerland en Aalst.

Als Plant Manager Kampen rapporteert u aan de Directeur Productie & Techniek en maakt u deel uit van het Productie MT bestaande uit de Directeur Productie & Techniek en de drie collega Plant Managers. U bent verantwoordelijk voor Kampen en geeft direct leiding aan het Hoofd Productie, de Werkvoorbereider, het Hoofd TD, het Lab en de VAM (Veiligheid, Arbo en Milieu) Functionaris. U werkt intensief samen met de HR Adviseur in Kampen en de Kwaliteitsmanager van MBI (centraal). Ook onderhoudt u nauwe contacten met diverse andere afdelingen waaronder het Verkoopkantoor Kampen en Logistiek. Indirect geeft u leiding aan 80 FTE, inclusief inleners.

Op het gebied van VAM bent u aanspreekpunt en functioneel verantwoordelijk voor het gehele MBI terrein in Kampen.

 Als Plant Manager bent u verantwoordelijk voor de prestaties van de Plant in Kampen waarbij het gaat om veiligheid, productiviteit, kwaliteit, techniek, onderhoud en investeringen (2019: 1,6 miljoen).U heeft een bijzondere focus op leiderschap, een open cultuur en eigenaarschap, om een continu verbeter cultuur op het gebied van kwaliteit en productiviteit te bereiken.

 

Functie-eisen: 

  • U beschikt minimaal over een afgeronde technische (WTB of Chemie) opleiding op hbo-niveau;
  • Daarnaast beschikt u over minimaal 8 jaar managementervaring binnen een productie-omgeving en heeft u aantoonbare ervaring met het verbeteren van productieresultaten;
  • Als persoon bent u een teamspeler en bruggenbouwer, u bent open over uw intenties, verbindend en empathisch;
  • Verder bent u besluitvaardig, resultaatgericht en toont u (persoonlijk) leiderschap;
  • U bent geen micromanager maar in staat om strategisch en conceptueel te denken en uw team te coachen om met concrete verbetervoorstellen te komen en samen met uw team uit te (laten) voeren;
  • U stuurt strak op gemaakte en zichtbaar vastgelegde afspraken in de gehele fabriek en naar uw MBI-relaties;
  • U beheerst de Engelse taal goed en het is een pré als u ook Duits spreekt;
  • U draagt de kernwaarden eigenaarschap, teamgeest, oog voor detail, leergierigheid en inventiviteit, zodanig uit dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid (kunnen) nemen, tevreden zijn in hun werk en mensen en techniek optimaal samenwerken.


Heeft u vragen of wilt u solliciteren dan kan dat via Jeroen Hoekstra, hoekstra@lodiersenpartners.nl of 06-12276886.

terug naar het overzichtterug naar het overzicht
Deel deze open positie
Onze relaties, zowel kandidaten als opdrachtgevers, beschrijven ons als aangenaam ambitieus, persoonlijk, kritisch, resultaatgericht, no-nonsens en als een gesprekspartner die waarmaakt wat ze belooft.
MEER OVER ONS