open positie

Key Account Manager - vacature is vervuld

Gaat u als Key Accountmanager het verschil maken?

Onze opdrachtgever Toyota Material Handling Nederland BV maakt deel uit van Toyota Material Handling Europa (TMHE). De productlijn is ontwikkeld met de klant als uitgangspunt en biedt hiermee de juiste oplossing voor elke behoefte op het gebied van intern transport; van laden, lossen en horizontaal transport tot stapelen en order verzamelen. Toyota Material Handling Nederland is gevestigd in Ede en heeft circa 395 medewerkers in dienst. Toyota Material Handling Nederland heeft een uitgebreid aanbod met op maat gemaakte bedrijfsoplossingen, waaronder fleetmanagement, flexibele huurcontracten, op maat gesneden financiële pakketten en betrouwbare occasions. Ook op gebied van service- en onderhoudscontracten zijn er diverse mogelijkheden, afgestemd op de specifieke wensen en eisen van de klant.

In deze dynamische functie bent u verantwoordelijk voor het genereren van (nieuwe) omzet, door middel van het bewerken van bestaande en nieuwe key accounts en het introduceren van bestaande en nieuwe producten. Als Key Account Manager bent u volledig verantwoordelijk voor uw eigen accounts met als doelstelling een optimaal resultaat qua marge en omzet. Hiertoe geeft u sturing aan Key Accountteams en bepaalt u de strategie over het te voeren beleid ten aanzien van de specifieke accounts. Tevens heeft u regelmatigcontact met de afdeling after sales en creëert u waar mogelijk upsell en cross-sell opportunity’s.   

Om succesvol te kunnen zijn in deze functie beschikt u overeen afgeronde (technische, logistieke en/of commerciële ) opleiding op hbo niveau en heeft u minimaal 10 jaar relevante werkervaring in het B to B segment in de kapitaalgoederenbranche en/of logistieke omgeving. U heeft ervaring met lange verkooptrajecten middels tenders en weet key accountteams te motiveren en te begeleiden. Netwerken en relaties opbouwen is uw tweede natuur, waarbij u oog heeft voor zowel de lange als de korte termijn doelstellingen. Als persoon bent u te typeren als teamspeler, pragmatisch en klant- en resultaatgericht.  De Nederlandse en Engelse taal beheerst u in woord en geschrift. 

Procedure
Er zullen verschillende gespreksrondes zijn, met gesprekspartners bij Lodiers & Partners en Toyota Material Handling Nederland BV. Een uitgebreid referentieonderzoek en assessment zal onderdeel uitmaken van de procedure.

Interesse of vragen? Neem dan contact op met Margreet van Haasteren.
vanhaasteren@lodiersenpartners.nl of bel 06-23 90 58 91.

terug naar het overzichtterug naar het overzicht
Deel deze open positie
Onze relaties, zowel kandidaten als opdrachtgevers, beschrijven ons als aangenaam ambitieus, persoonlijk, kritisch, resultaatgericht, no-nonsens en als een gesprekspartner die waarmaakt wat ze belooft.
MEER OVER ONS